Een populaire wijk met karakter

Sion Parck is het sluitstuk van deelgebied Sion. Het grote voordeel hiervan is dat deelgebied Sion over de afgelopen jaren al vorm én karakter heeft gekregen. Met een woning in Sion Parck kom jij terecht in wijk die helemaal ‘af’ is – met alle fijne voorzieningen die daarbij komen kijken!

image alt

Winkelen en horeca

Voor boodschappen ga je naar de Plus aan de Van Foreestweg of het winkelcentrum in de Bogaard op 10 minuten fietsen van de wijk. Naar verwachting heeft RijswijkBuiten binnenkort een eigen winkelcomplex met onder meer een supermarkt.

Dagje shoppen? Met de gezellige Herenstraat in Oud-Rijswijk, talloze boutiques in Delft en grote winkelketens in Den Haag heb je hier alles in de buurt. Strijk daarna moe maar voldaan neer in de wintertuin of het zomerterras van de sprookjesachtige brasserie De Buytenplaets. Ook voor een avondje borrelen of dineren zijn er talloze leuke zaken om te ontdekken, zoals aperitivobar Lakila in Delft en restaurant Elea in in Den Haag.

Scholen en kinderopvang

RijswijkBuiten wil kinderen zoveel mogelijk in de wijk zelf of in de nabije omgeving basisonderwijs bieden. Er bevinden zich nu drie basisscholen in de buurt, waarvan BuitenRijck in Sion ligt. Kindcentrum Buitenrijck biedt kinderopvang en basisonderwijs onder één dak. In Parkrijk vind je tevens een montessorischool en Freinetonderwijs.

Natuur en cultuur

Het Wilhelminapark is een prachtig recreatiegebied op loopafstand van Sion Parck. Je kunt er wandelen, fietsen of hardlopen en voor de kinderen is er een avontuurlijke speeltuin. Stijgt het kwik? Neem dan een verfrissende duik in de zwemvijver. Ook het 78 hectare grote recreatiegebied de Zwethzone ligt praktisch om de hoek. Het gebied loopt langs de rivier de Zweth, verbindt stad en land met elkaar en barst van de voorzieningen. Van watersportactiviteiten tot leuke horeca en cultuurhistorische wandelroutes, je raakt er niet uitgekeken.

image alt

Sport en spel

Een veilige en gemoedelijke buurt, dat is Sion Parck ten voeten uit. Je vindt in de wijk zelf dan ook allerlei speelplekken voor de kids, zoals het geliefde trapveld aan Van Rijnweg. Buitenplaats Syon is dé plek waar buurtbewoners, jong en oud, elkaar ontmoeten. Je vindt er een jeu de boulesbaan en afgesloten grasveld voor een potje voetbal of zomerse picknick. In de directe omgeving vind je tevens allerlei sportverenigingen, waaronder fietscross, tennis, hockey, voetbal en fitness.

Vragen? We staan je graag te woord
Woon jij hier straks? Bekijk de duurzaamheid