Geluidswerende oplossingen in Sion Parck

22 oktober '23

Op een bijzondere locatie, omringd door de Hoekpolder en het Wilhelminapark, komt nieuwbouwwijk Sion Parck. De woonwijk ligt dicht bij de A4, waardoor grote steden als Rotterdam (±30 minuten) en Amsterdam (±1 uur) gemakkelijk en snel met de auto te bereiken zijn. In het ontwerp van de woonwijk is uiteraard rekening gehouden met geluiddempende toepassingen om eventuele geluidsoverlast van de A4 tegen te gaan. In dit artikel lees je meer over wat dit betekent voor de woningen in Sion Parck.

Verhoogde geluidsbelasting

Om een prettig woon- en leefklimaat te garanderen worden er geluiddempende toepassingen geïnstalleerd aan de gevels van de Herenhuizen. De verhoogde geluidsbelasting zit namelijk op de eerste en tweede verdieping van de achtergevel van de Herenhuizen en op de tweede verdieping van de kopgevel van bouwnummer 12. Dit betekent dat op de begane grond van de Herenhuizen geen voorziening nodig is.

image alt

Geluiddempende lamellen

Op de verdiepingen met een verblijfsgebied en een verhoogde geluidsbelasting wordt een technische oplossing toegepast die het geluid doet verminderen, namelijk een lamellenrooster. Deze roosters zijn te zien op de eerste verdieping van de Herenhuizen. Op de tweede verdieping is geen rooster aangebracht, aangezien daar geen slaapkamers (verblijfsgebieden) zijn. Hier kunnen de ramen dus ook niet open. Op de eerste verdieping kan er wel een raam open. Welke dit exact is kun je zien op de plattegronden bij de bouwnummers.

Hoe zit het bij de hoekwoningen?

Zo geniet je gewoon van frisse lucht en is het geluidsniveau meteen gereduceerd. Naar buiten kijken kan door het naastgelegen raam, zoals ook op de plattegronden bij de bouwnummers van de Herenhuizen zichtbaar is. De Herenhuizen op de hoeken hebben de geluiddempende lamellen niet op de achtergevel, maar ook hier kan gewoon een raam open aan de kant van de kopgevel. Zo is ventileren ook in deze hoekwoningen goed mogelijk.

Verschil in de dakkapellen

Op de plattegronden van de Herenhuizen is te zien dat er verschil zit in de dakkapellen van de hoekwoningen. De ramen in de dakkapel van bouwnummer 12 kunnen namelijk niet open, terwijl dit bij nummer 18 bijvoorbeeld wel het geval is. Dit heeft te maken met de geluidsbelasting op de tweede verdieping van bouwnummer 12. Wil je optioneel een dakkapel plaatsen op het achterdakvlak van een Herenhuis (tussenwoning)? Dat mag natuurlijk, zolang de dakkapel geen draaiende delen bevat.

Verkoop start binnenkort

Sion Parck is het laatste nieuwbouwproject in het populaire Sion. De 54 woningen van dit project gaan op donderdag 26 oktober vanaf 15.00 uur (online) in verkoop. Op donderdag 2 november is het verkoopevenement in Informatiecentrum RijswijkBuiten. De deuren van het informatiecentrum gaan om 17.00 uur open. Ontwikkelaar BPD en de makelaars staan dan voor je klaar om vragen te beantwoorden.

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Woning kopen in Sion Parck? Zó werkt het!