Regels in het waterrijke Sion Parck

19 oktober '23

In het natuurrijke Sion Parck woon je prachtig omringd door water. Zo’n unieke plek gaat ook gepaard met een verantwoordelijkheid voor het gebruik en beheer van het water. Benieuwd wat dit betekent voor jouw droomkavel in Sion Parck? In dit artikel lichten we toe waar je welke informatie kan vinden.

Hoogheemraadschap van Delfland

Sion Parck ligt deels aan de Noordhoornsche Watering, dat grenst aan een regionale waterkering. Een waterkering heeft als functie om water uit zeeën, meren en rivieren tegen te houden en zo overstromingen te voorkomen. Er gelden daarom bepaalde regels voor de woningen gelegen aan het water. Wij raden je aan om de website van het Hoogheemraadschap te bezoeken en alle op jouw droomkavel betrekking hebbende documenten aandachtig te lezen.

Zorg dat je goed bent geïnformeerd voordat je een vlonder of steiger opneemt in het tuinontwerp of overgaat tot het aanleggen van een bootje! Houd er rekening meer dat je ten alle tijden vooraf een een melding doet bij het Hoogheemraadschap van Delfland en waar nodig een vergunning aanvraagt. Waar deze melding aan dient te voldoen kan je teruglezen in de Algemene Regels. Je kunt jouw wensen (laten) afstemmen op de laatste eisen en zo nodig tijdig vergunningen (laten) aanvragen. Dan voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Wij hebben onderstaand alvast een overzichtelijke flyer toegevoegd. Deze flyer en aanvullende informatie vind je vanaf de start verkoop onder de te downloaden documenten van ieder bouwnummer.

Bekijk de flyer

Meer informatie

Heb je een vraag? We helpen je graag verder
Woning kopen in Sion Parck? Zó werkt het!