Samenwerking gemeente Rijswijk en BPD ondertekend

26 januari '22

De gemeente Rijswijk en BPD hebben de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van de nieuwe woonbuurt Sion Parck ondertekend. In deze nieuwe woonbuurt - gelegen op de voormalige Van der Maarel glastuinbouwlocatie aan de Pastoor Verburchweg - worden 54 eengezinswoningen gerealiseerd. Momenteel heeft deze locatie de bestemming bedrijventerrein, waardoor een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk is.

image alt

54 duurzame koopwoningen

In Sion Parck ontwikkelt BPD rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen, waaronder meerdere aan het water. Op dit moment werkt BPD samen met het Haagse architectenbureau KOW aan de nadere uitwerking van het plan. De opzet is dat Sion Parck, met een mooie groene binnenplaats en zorgvuldige inpassing in de bestaande groen- en waterstructuren, straks goed aansluit op de bestaande woningen in deelgebied Sion. Passend bij de duurzaamheidsambities van RijswijkBuiten ontwikkelt BPD de woningen in Sion Parck gasloos en met zeer hoge energieprestaties. De openbare ruimte wordt klimaatbestendig ingericht.

image alt

Wijkwethouder over het plan

Jeffrey Keus, wijkwethouder RijswijkBuiten: "Uitgangspunt bij de ontwikkeling van Sion Parck is de verbinding met de bestaande wijk. Zoals we gewend zijn in RijswijkBuiten worden de woningen in Sion Parck duurzaam gebouwd en wordt ook de openbare ruimte duurzaam ingericht met aandacht voor groen en water. Ook de verbinding met de bestaande wijk is van belang. Zo worden direct omwonenden en de toekomstig kopers van Sion Parck betrokken bij de inrichting van de verbindende groene zone die door Sion Parck naar de naastgelegen Zwethzone loopt".

Planning

De voorbereidingen in Sion Parck zijn inmiddels in volle gang. BPD en KOW zijn druk bezig met de uitwerking van de plannen. De exacte en actuele planning is te vinden op de pagina 'Planning'.

Bekijk de planning
Vragen? We staan je graag te woord
Meer weten? Bekijk de veel gestelde vragen