Een project met een visie

Sion Parck is gelegen in deelgebied Sion. Het vormt, samen met de deelgebieden Parkrijk en Pasgeld, de duurzame woonwijk RijswijkBuiten. Sion Parck is een project met een visie. De ontwikkeling is gebaseerd op zes speerpunten.

1. Verbinding

Sion Parck staat voor verbinding. Verbinding met de vlakbij liggende steden Rijswijk en Delft, maar ook verbinding met de natuur; het Wilhelminapark en de Hoekpolder zijn een verlengstuk van de wijk. Ook doelen we met verbinding op goede routes. Dit zijn zowel de wegen die jou gemakkelijk naar je werk en omliggende steden leiden, maar ook de prachtige natuurroutes voor een heerlijke wandeling op de zondagochtend. Tot slot doelen we met verbinding op de connectie met elkaar. Met voldoende gezamenlijke verblijfsplekken en ontmoetingspunten binnen de wijk, is een leuke connectie met mede buurtbewoners gegarandeerd!

2. Co-creatie

Sion Parck komt tot stand door middel van co-creatie. In de dialoog mét elkaar maken we dit de perfecte woonplek vóór elkaar. 

3. Toekomstwaarde

Bij de creatie van deze woonwijk denken we aan elkaar, aan de natuur én aan de toekomst. Sion Parck wordt een levensloopbestendige buurt. Zo woon jij hier veilig en fijn, ook wanneer je een dagje ouder wordt.

Sion visie divider

4. Huis = thuis

In Sion Parck koop jij niet zo maar een huis, hier kiezen jij en jouw familie voor een thuis. In Sion Parck en in de rest van het gebied wordt veel ruimte gerealiseerd voor spelen en ontmoeten. Sociale controle wordt gestimuleerd en een vriendelijk gedag van jouw buurman is hier de norm.

5. Menselijke maat

Sion Parck staat voor de mens. In deze woonwijk zijn de auto’s te gast en wordt gezond leven gestimuleerd. Door natuurinclusief te zijn, maar ook door circulaire materialisatie en uitnodigende wandel- en fietspaden.    

6. Duurzaamheid

Sion Parck staat voor groen! Het zal je dan ook niet verbazen dat het laatste speerpunt staat voor duurzaamheid. Klimaatadaptief, circulariteit en natuurinclusief zijn hierbij de sleutelwoorden.

Vragen? We staan je graag te woord
Woon jij hier straks? Bekijk de bereikbaarheid